10 tips voor meer volgers op Twitter

Hoe kan je meer Twitter volgers krijgen? Deze vraag komt vaak voorbij bij het zakelijk twitteren. Steeds meer bedrijven spannen zich in om interessante, relevante content te delen via social media zoals Twitter. Dan zou het toch fijn zijn als deze content wordt opgemerkt door zoveel mogelijk geïnteresseerde mensen.

Meer Twitter volgers

Veel B2B bedrijven worstelen met de vraag hoe zij meer zakelijke volgers kunnen krijgen. En dan het liefst niet zomaar een hoop volgers, maar mensen die echt geïnteresseerd zijn in hun boodschap. Hieronder volgt een aantal tips voor meer volgers op Twitter.

1. De basics voor Twitter

Ik ga ervan uit dat je de basics van het zakelijk twitteren onder de knie hebt. Voor het gemak vat ik de belangrijkste do’s en don’ts nog even samen.

WEL:

  • Blijf dichtbij jezelf (onderwerp en positionering van je twitteraccount)
  • Plaats unieke berichten
  • Uitgebreid profiel (bio) op je Twitteraccount
  • Een controversiële tweet doet het altijd goed
  • Linkjes met uitleg

NIET:

  • Spammen
  • Negatieve opmerkingen
  • Automatische privéberichten
  • Veel reclametweets
  • Veel # en @

2. Verplaats je in je volgers

Een basisregel voor veel van deze tips is: verplaats jezelf in de volger van jouw tweets en bedenk: wat voor informatie zoekt deze volger? Wat verwacht hij van mij als twitteraar? Zorg dat je het volgen waard bent, zoals ik dat uitlegde in mijn blog over de social media Rules of Engagement. Als jij hierop een goed antwoord kunt geven, zal je aantal volgers gegarandeerd groeien!

3. Deel interessante links

Of het nu je eigen blog is of dat van iemand anders, nieuws, foto’s of andere interessante content: plaats het met een korte toelichting of (nog liever) jouw mening op Twitter. En bedenk: je kan interessante content makkelijk nog een extra keer tweeten, eventueel in iets andere bewoording. Zo zorg je ervoor dat ook de twitteraars die je vorige tweet gemist hebben, toch kennis kunnen nemen van deze content!

4. Reageer op andere twitteraars

Neem deel aan de conversatie die al plaatsvindt op Twitter en vergroot zo je zichtbaarheid op Twitter. Denk bijvoorbeeld aan het beantwoorden van vragen met de hashtag #durftevragen of #dtv. Join the conversation, zoals ik eerder betoogde bij de Conversation Manager.

5. De juiste mix

Zorg voor een goede mix in de onderwerpen van je berichten. Kijk af en toe terug naar de laatste tweets en kijk of er voldoende balans is. Dus niet alleen maar naar je eigen website linken, gebruik verschillende invalshoeken, foto’s en tekst, etc.

6. Hashtags correct gebruiken

Met hashtags maak je de lezer duidelijk wat het onderwerp is van jouw tweet. Ook word je zichtbaar voor twitteraars die zoeken op jouw hashtag. Het toevoegen van relevante hashtags is dus aan te bevelen. Zorg wel dat de tweet leesbaar blijft. Bij het kiezen van hashtags kan je je bijvoorbeeld laten inspireren door zoekwoorden uit de SEO-analyses van je website.

7. Optimaal profiel op Twitter

Profileer jezelf duidelijk met een compleet profiel, inclusief een avatar en een wallpaper. Een goed profiel kan je veel volgers opleveren! Het beste is een avatar waarin je gezicht duidelijk zichtbaar is. Voor een bedrijf is een logo geschikt. Maak voor je profielbeschrijving gebruik van zoekwoorden en geef een duidelijke positionering van jezelf. En nog een tip: het woord ‘expert’ in je bio schijnt het erg goed te doen!

8. Promoot je twitteraccount

Laat je account op Twitter terugkomen op je visitekaartje en in de handtekening van je e-mails. Plaats volgknoppen op je website, blog en andere plaatsen zoals Facebook en LinkedIn.

9. Tweet regelmatig!

Laat regelmatig van je horen, liefst meerdere malen per week. Als je niet in staat bent om zo vaak een tweet te plaatsen, kan je tweets van tevoren schrijven en inplannen. Hierdoor kom je toch met regelmaat terug, ook als je even geen tijd of inspiratie hebt.

10. ZOEK NAAR RELEVANTE VOLGERS

Je gaat natuurlijk ook zelf op zoek naar relevante volgers. Hiervoor kan je zoeken op trefwoorden in de zoekfunctie van Twitter, waarmee je relevante bio’s kan vinden. Een andere veel gebruikte methode is om de volgers van vergelijkbare twitteraars te volgen. Hiervoor ga je op zoek naar populaire twitteraars die over hetzelfde onderwerp tweeten als jij. Zij zullen jouw Twitter-account bekijken, het waarschijnlijk interessant vinden en je gaan volgen! Zo vergroot je je aantal volgers met mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in jouw boodschap.

MEER TIPS voor meer volgers?

Hierboven staan denk ik een paar bruikbare tips voor meer volgers op Twitter. Natuurlijk is deze lijst onvolledig. Welke tips voor meer Twitter volgers kan jij hier aan toevoegen?

Bekijk referenties Neem contact op