Onlinemarketing-strategie

Wilt u beter vindbaar zijn op Google, meer aanwezig zijn op social media en uw klantrelaties warm houden? En komt u zelf niet toe aan uw onlinemarketing-strategie? Als ervaren b2b-marketeer met brede expertise in online marketing bied ik u mogelijk de oplossing.

Waarom onlinemarketing-strategie voor b2b:

  • Meer en eerder contact met uw doelgroep
  • Grotere online zichtbaarheid
  • Sterkere positionering
  • Meer interactie en sales leads
  • Meer klanten!

Waarom online marketing?

Met online marketing kan je als bedrijf vroegtijdig in contact komen met zakelijke kopers. Met de juiste online-marketingstrategie is uw bedrijf sneller in beeld bij de koper die zich gaat oriënteren, gaat vergelijken en gaat aanschaffen. Eigenlijk is slimme online marketing dus onmisbaar om succesvol te zijn.

Het probleem…

…is dat bedrijven door de bomen het bos vaak niet meer zien en dat hen de tijd ontbreekt voor goede online marketing. Zoekmachine-optimalisatie, AdWords, e-mail, social media… alles lijkt mogelijk, maar wat leidt nu tot succes voor úw b2b-bedrijf? En wie zorgt voor alle benodigde content, die vaak ook nog vakinhoudelijke kennis vereist?

Mijn alles-in-één-oplossing

Ik los online marketing op vanuit het bredere perspectief van b2b-marketing. Dit betekent dat ik naast de online kanalen kijk naar álle mogelijkheden om in contact te komen met uw potentiële klanten. En ben ik ook degene die zorgt voor de juiste marketingcontent, zoals websiteteksten, leaflets, blogs en socialmedia-updates.

De aanpak

Nadat we de doelstellingen duidelijk hebben, richten we ons op uw ideale klant. Wat voor bedrijf is het, met welke uitdagingen hebben ze te maken, wat zijn de ambities? Welke klantreis legt de koper af? Vervolgens zetten we de online-marketingstrategie op, met onderwerpen als:

  • Via welke kanalen komen we in contact met de koper? Waar liggen bijvoorbeeld de kansen voor zoekmachineoptimalisatie en online adverteren? Welke social media zijn relevant?
  • Welke content zoekt de koper? Waarmee overtuigen we hem/haar?
  • Voor welke content en tools wil de websitebezoeker zijn gegevens achterlaten?

Mijn online-marketingdiensten

Voor online marketing bied ik ondersteuning op gebied van bijvoorbeeld:

Ruime ervaring in online marketing

Al meer dan 10 jaar is online marketing de kern van mijn werkzaamheden als zakelijk marketeer. Ik werk hoofdzakelijke voor software- en ict-bedrijven en leveranciers van andere technologisch complexe oplossingen. Gedurende het hele traject kan ik u ontzorgen, dus van het schrijven van het marketingplan en het trainen van medewerkers tot en met het opzetten van de afgesproken kanalen en het creëren van content.

Meer informatie

Kortom, zoekt u een online marketingspecialist die uw business begrijpt? Neem contact met mij op en ik ga graag met u in gesprek!

Bekijk referenties Neem contact op